Ruokinta 365™ ruokintasuunnitelmat

Ruokinta 365™ -ruokintasuunnitelma on puolueeton ruokintasuunnitelma, joka voidaan tehdään hevoselle tai yhteinäiselle hevosryhmälle, jolla on samanlainen ruokinnallinen tarve.

Optimaalinen ruokinta on yhdistelmä ruokintalaskelmaa sekä hevosen kanssa toimivan ihmisen päivittäisiä havaintoja – teemme siis yhteistyötä hevosen hyvinvoinnin eteen.

Ruokintasuunnitelma perustuu parhaaseen olemassa olevaan tietoon hevosen tarpeista sekä pohjoismaisiin tutkittuihin hevosten ruokintasuosituksiin.

Tutustu palvelun sisältöön alla ja tarkemmin periaatteisiin, ja siihen mistä laskelmassa on kyse tarkemmin tästä.

Tilaa ruokintasuunnitelma sivun lopussa olevalla lomakkeella!

Hevosen ruokintasuunnitelma Basic

Sisältää:

 • Kaiken kattava ruokintalaskelma nykyisillä rehuilla
 • Energia
 • Valkuainen, varsat myös lysiini
 • Kivennäisaineet (Ca, P, Mg)
 • Hivenaineet (Fe, Cu, Zn, Mn, Co, J, Se)
 • ADE-vitamiinit, biotiini
 • Suola
 • Saanti verrattuna suosituksiin
 • Ruokintasuunnitelma, johon on valittu käytettyyn karkearehuun parhaiten sopivat täydennykset
 • Konsultointi ruokinnasta 6 viikkoa ruokintaehdotuksen toimittamisen jälkeen.

60e/hevonen tai samalla ruokinnalla oleva hevosryhmä. Jos laskelmia tarvitaan 4 kpl tai enemmän, kts. alla tallien hinnoittelu.

Hevosen ruokintasuunnitelma Premium

Sisältää:

 • Samat kuin Basic
 • Konsultointi ruokinnasta 10 viikkoa ruokintaehdotuksen toimittamisen jälkeen sisältäen myös mahdolliset muutokset, mikäli esim. karkearehu vaihtuu.

100e/hevonen tai samalla ruokinnalla oleva hevosryhmä.

”Enää ei tulisi mieleenkään suunnitella siitostamman ruokintaa ilman rehuanalyysiä ja apua ruokinnan ammattilaiselta.” – Anne-Mari Hurtta, AK Ponipalvelu

”Sain takaisin sen hevosen, johon ihastuin, joten voi lämpimästi suositella Leenan palvelua.” – Susann Ahlstrand ja Siru

Tallien ruokintasuunnitelmat

Kuten Basic. Huomioi, että samantyyppiset hevoset voidaan laskea hevosryhmänä (esim. pihattovarsat tai kolme ratsastuskoulun isoa ponia, jotka tekevät yhtä paljon töitä ja omaavat samanlaisen rehunkäyttökyvyn) – mahdolliset muutokset yksilöllisesti tehdään seurannan perusteella.

Hinnasto:

3 laskelmaa 56 e kpl
4 laskelmaa ja enemmän 52 e kpl
Hinnat sis. alv.

Lihavuuskunnon ja hevosen painon arviointi

10 e/hevonen + matkat (vähintään 6 hevosta/reissu, samalla tallilla tai matkan varrella/yhdistettynä muuhun palveluun). Mikäli tilaat myös ruokintasuunnitelman 5 e/hevonen. Vuorovaikutuksellinen palvelu eli keskustelu ja opastus lihavuuskunnon arviointiin itse kuuluu hintaan.

Ohje ruokintasuunnitelman tilaamisesta

Ruokintasuunnitelma edellyttää heinäanalyysiä kivennäisanalyysillä (suosittelen laajaa kivennäisanalyysiä, josta maksimaalinen hyöty laskelmassa, mikäli kivennäisanalyysi puuttuu, perustuu kivennäisruokinta Luke:n laskennallisiin arvoihin eli laskelma muuttuu kivennäisten osalta arvioksi).

Tiedustelut: p. 040 578 2130 tai lomakkeella.
All service även på svenska!

Hinnat sisältävät alv ja ovat voimassa 31.12.2019 asti.