Valjakkoajon uudet tuulet

Jo pidemmän aikaa meillä on ollut tavoitteena ajaa kasvatustoiminta alas ja keskittyä valjakkoajoon, tätä tavoittetta kohti on nyt menty tasaiseen tahtiin viimeisimpänä ”vetona” uuden ison shettistamman Giulietta Moonin hankinta. Sisko (koska on Ransun sisko 😀 ) on jo parivaljakossa ajettu yli 108 senttinen tamma, joten kun sitä tarjottiin meille ei kaupasta oikein voinut kieltäytyä, toista vastaavaa ei löytyne Suomesta eikä naapurimaistakaan helpolla. Aikaisemmin ostamamme Google puolestaan ei tuntunut sopivalta kilpailukäyttöön, joten se myytiin ihanaan perheeseen pienen pojan omaksi poniksi. Mikään muu ei ole niin tärkeää meille kuin hevosten päätyminen sopivimpaan kotiin, jos poni ei sovi siihen käyttöön mitä meillä on ollut tarkoitus sen kanssa tehdä. Kasvatuspuolelta meillä on siis vielä ainakin pari nuorta ponia myynnissä tällä hetkellä, luonnollisesti vain hyviin koteihin, otahan yhteyttä jos Arwen tai Aragorn kiinnostavat ja kerro minkälaista kotia tarjoat!

Viikonloppuna ajoimme pitkästä aikaa valjakkovalmennukseen. Leena Rimpiläinen ajoi Savosta Pohjanmaalle Lapuan Tiistenjoelle ja meiltä osallistuivat tietysti molemmat ajoponit Ransu ja Sisko. Koska iso traileri on vielä työnalla ja ponit ovat vasta kerran menneet parissa, ajettiin niillä nyt valmennukset yksikkönä. Toisekseen yksikössä on ensin mentävä minun mielestä hyvässä muodossa ja tahdissa ennenkuin vaadin sitä parissa, vaikka toki parilla voi jo kunnonkohotusmielessä tehdä töitä kun muuta vielä yksikössä hiotaan. Ransun annoin ajoasiakkaamme käyttöön ja Ransu näytti kyllä sivusta katsoen ihan miljoonalta ja kommenteista päätellen oli ajurikin aivan haltioissaan!

_MG_0894m

Itse ajoin Siskolla, jota siis en ollut ehtinyt vielä täällä kotonakaan ajaa kuin ehkä viisi kertaa, joista kerran parissa Ransun kanssa, joten se oli kysymysmerkki. Lisäksi huolena vähän oli sen vetelä olemus edellisenä päivänä ajossa. Valmennuksen se kyllä hoiti reippaasti ja mm. kadonneen ulko-ohjan etsintään saatiin hyvä apu, lisäksi kaima suositteli kuolaimen vaihtamista liverpooliin, mitä kokeilin eilen lenkillä, ohjattavuus oli kyllä parempi mutta aika paljon roikutaan vielä ohjissa puolin ja toisin. Kevyen ohjastuntuman löytyminen on nyt sitten ensimmäisenä tavoitteena molemmille. Vetelä olemuskin sai selityksen sillä tamma onkin ankarassa kiimassa… toiset tammat keräävät kiimassa virtaa mutta tämä kuuluu näköjään niihin joilla meno hidastuu. Kaikenkaikkiaan olen erittäin tyytyväinen Siskoon, aivan ihana kaunis ja fiksu poni jolla on hyvät liikkeet!

_MG_0817m.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s