Niitä näitä kaalin päitä ja omista Facebook ryhmistä

Ensin lyhyt kommentti edellisestä postauksesta ”Kyllä mää osaan”, se kirvoitti pitkästä aikaa muutaman palautteenkin! Kiva että herättää keskustelua, sillä keskustelua sekin aihe kaipaa. Kaikki (ja varsinkin hevonen) hyötyvät siitä että tietoa jaetaan ja virheistä opitaan, toimitaan sen perusteella mitä jo varmaksi tiedetään ja kyseenalaistetaan asioita jotka eivät toimi. Mitä enemmän hevosihmiset kykenevät kokemuksia jakamaan, kyselemään ja oppimaan avoimesti toisiltaan – ilman että leimataan mm. netin keskustelupalstoilla idiootiksi jos esittää kysymyksiä – sitä enemmän kaikki oppivat. Ja joskus sen neuvoja tarjoavan motiivi on oikeasti hyvä sydän hevosen ja omistajan parhaaksi, ei toisen lyttääminen… Kaikille riittää omalle polulle opeteltavaa hevosmaailmassa ja elämässä yleensä.

”We do not see things as they are.
We see things as we are.”

Sitten muuta jutustelua!

Viikonloppuna Ypäjällä kisattiin kauden ensimmäiset valjakkokisat ja koska kelit ja motivaatio ovat olleet kovasti hukassa tänä talvena, jouduin tyytymään seuraamaan kisoja kotisohvalta. Perjantaina harmitti vietävästi ettei ole kisoissa mutta lauantaina ja sunnuntain kylmät kuvat lumipyryineen Etelä-Suomesta eivät enää herättäneet kovasti halua olla kisapaikalla 😀 Onneksi kuitenkin Facebookin seinä on ollut täynnä kisakuvia ja videonpätkiä jotka sellaisenaankin ovat olleet omiaan taas motivaation nostattamiseen! Tuloksia voi lukea sivulta www. valjakko.netsivulta tuttuun tapaan ja Facebookissa kannattaa liittyä ryhmään Valjakkoajo. Lisäksi jos pikkuponeilla ajaminen kiinnostaa kannattaa liittyä vielä ryhmään Original Shetland Pony Driving, jossa on jäseniä koko maapallolta.

Täytyy sanoa että en olisi uskonut perustaessani Original Shetland Pony Driving ryhmää, että muutamassa vuodessa jäseniä on yli 2400 ja mikä parasta, ryhmän henki on pysynyt koko ajan positiivisena ja muita kannustavana! Joten todistetusti yhteisen asian äärellä on mahdollista toimia somessakin fiksusti 😉 ! Jos liityt ryhmään kannattaa lukea säännöt, joskin sääntöjä on vain 2+1: 1. Kunnioita muita ja keskustele asiallisesti 2. Mitään markkinointia tai siihen viittaavaa, myyntiä/ostoa jne ei julkaista ja +1. Ylläpitäjää ei saa blokata tai poistetaan ryhmästä. Näillä on hyvin pärjätty.

Tänä vuonna shettisajoryhmä sai sisarryhmän Original Shetland Pony Colours jota ylläpidän yhdessä mm. Promisehill siittolan Saritan kanssa. Sinne kannattaa liittyä jos värigenetiikka ja värien periytyminen kiinnostaa. Tämän ryhmän kautta värit tunnistetaan faktoihin ja genetiikkaan perustuen, joka näyttää olevan erityisen tarpeellista ulkomaalaisille, joille värit ja niiden periytyminen eivät ole niin selvää pässinlihaa mitä meille. Tiettyjä etuja siis siitä että meillä rekisteröinti ja tunnistaminen tapahtuu keskitetysti ja värigenetiikkaakin uskotaan eikä pelkästään omia silmiä. Silmät voivat tällä kohtaa joskus huijata meitä. Suurimmasta osasta värivaihtoehtoja on myös kuvia kunkin värin omassa kuvakansiossa.

Liittykääpä ryhmiin!

Nenya with blacks and mouse dun foal.jpg

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s