Hevoset sovelluksissa

Tutkailin hevosihmisille sopivia appseja josko niiden joukosta löytyisi joku kätevä helmi jota voisi itsekin käyttää.

Tässäpä lyhyesti muutamasta joita pikaisesti selasin:

Birth planner

Tämä sovellus sopii muillekin kuin hevoskasvattajille. Sovellukseen voi siis lisätä tiedot useammankin eläinkunnan edustajan astutus/siemennyspäivistä ja ohjelma laskee oletetun ”varsomisajankohdan”, hevosilla 336 vuorokauden mukaan. Kun varsa syntyy voi syntymäpäivän kirjata järjestelmään. Astutuksen löytyvät kohdasta Planned births ja varsomisen kohdasta Births. Ohjelmasta tekee aikalailla turhan se että tiineyden kestoa ei voi muuttaa, esimerkiksi meillä Skattens Sissy on varsonut kolmesti vuorokausilla 324-325, tällöin olisi tietysti kiva että vuorokauden voisi muuttaa vastaamaan tamman omaa kantoaikaa.

Kuvake1

Equi Tracker

Tähän sovellukseen voi tallentaa terveystietoja kuten kengitykset, rokotukset ja muut vastaavat tapahtumat, joista on hyvä muistaa päivämäärät. Hevosista lisätään tiedot ja mukaan voi liittää kuvan, hevoset näkyvät perusnäkymässä listana. Hevosnäkymässä näkyy tallennetut tapahtumat, tapahtumisen otsikoita voi muuttaa. Lisäksi kullekin tapahtumalle asetetaan deadline milloin asia pitää seuraavan kerran olla kunnossa. Tähän sovellukseen saa jo vietyä enemmän dataa mutta isona miinuksena on se että tapahtumiin ei voi lisätä muistiinpanoja, näin vaikkapa hammashoidosta ei voi lisätä  täydentäviä tietoja siitä mitä on tehty. Maksuttomassa versiossa näkyy alareunassa mainoksia, maksullisessa versiossa niistä pääsee eroon n. 3 e hinnalla. Sovelluksen hieman 90-lukulaiset värit eivät iske minun esteettiseen silmään.

 

Kuvake2

 

Horse Diary

Horse Diaryyn saa jo enemmän informaatiota lisättyä kuin mitä edellisiin sovelluksiin. Hevosen perustietojen lisäksi omilla välilehdillään on: lisätiedot, kalenteri esim. kengitys ja rokotusmerkinnöille, näihin voi myös laittaa muistutuksen jos tapahtuma on tulevaisuudessa, muistiinpano sivu, kulusivu johon voi lisätä hankintoja, sivu johon voi lisätä mitattavia tietoja kuten säkäkorkeus, pulssi, lämpö ja hengitystiheys ja henkilöt johon voi lisätä esim. kengittäjän tai ell tiedot. Tälle keksii jo enemmän käyttöä, omien hevosten lisäksi voisi olla toimiva vaikka vuokratallin pitäjälle, jolloin voisi kirjata ylös vaikkapa lisäloimitukset, maneesivuokria, kengityksiä tms. laskutusta varten, tapahtuman tallennukskohtaan voi liittäää esim. kuvan laskusta tai kuitista. Kovin visuaalinen ei tämäkään sovellus ole. Tämän voisin ottaa itsekin käyttöön. Lisämaksusta tiedot saa siirrettyä esim. tietokoneelle.

Kuvake3

Equilog

Tämä vaikutti mielenkiintoiselta sillä olen itse käyttänyt vain ihmisille suunnattua SportsTrackeria matkan ja vauhdin seuraamiseen ajaessa. Ajamista ei kylläkään ollut mahdollista valita lajeissa. Lajitietoihin voi lisätä treenin jälkeen tarkentavia tietoja ja sovellus toimii muuten Sports Trackerin tavoin mitaten matkan ja keston. Miinuksena on että ilmaiseen versioon voi lisätä vain yhden hevosen mutta tämän voi kiertää niin että treenatessaan useampaa kirjoittaa kunkin treenin lisätietoihin mistä hevosesta kyse. Näin ei tosin mitään yksilöllisiä koosteita saa aikaiseksi ja niidenkin ulos saaminen sovelluksesta suoraan kuuluukin vasta maksulliseen versioon. Sinänsä siis toimiva ja tähän mennessä ylivoimisesti visuaalisin ja selkein sovellus jota aion kokeilla käytännössä.

Kuvake4.jpg

 

EquineM

Tämän sovelluksen logiikka ei pikaisella selaamisella oikein avautunut. Perusnäkymässä näkyy vaakatasossa kolme viikonpäivää ja sovellusta on selailtava kalenterityyppisesti sivusuunnassa. Kalenteriin voi  tehdä merkintöjä niin rokotuksista kuin liikutuksestakin ja tässä sovelluksessa myös lisätietojen kirjoittaminen on mahdollista. Minulle ei nyt vain tästä oikein aukea että onko muuta tapaa selata tehtyjä juttuja kuin selaamalla viikkotolkulla tietoja kalenterista eli esim. vaikka valitsee tietyn hevosen ei näy mitään koontitietoja mitä ko. hevosesta on sovellukseen tallennettu vaan pääsee vain muuttamaan hevosen perustietoja. Mikä idea sovelluksessa on jos tietoihin ei pääse käsiksi hevoskohtaisesti tai helposti löydä esim. tietoa siitä milloin edellinen kengitys oli selaamatta 6 viikkoa taaksepäin? Ainakaan minun puhelimessa sovellus ei käänny vaakatasoon mikä helpottaisi käyttöä.Kuvake5.jpg

Kannattaa tutkailla miltä sovellukset vaikuttavat ja kokeilla mikä sopii itselle, minä aion kokeilla Horse diarya ja mahdollisesti Equilogia treenien osalta!

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s