Kurja talvi

Tämä keskitalvi on kyllä mennyt joka suhteessa ihan penkin alle! Uusi vahvistus tallillemme A-welsh Onni kotiutui joulukuussa ja tähän mennessä ei olla päästy kunnolla edes aloittamaan touhuilua Onnin kanssa. Joulunaikoihin olimme koko perhe järkyttävässä influenssassa jälkitauteineen ja siitä lähtien on myös piha ja pellot olleet kelvottomassa kunnossa hevosen liikuttamista ajatellen, tiet edelleen ihan peilijäällä jo ties kuinka monetta viikkoa 😦

Ransu saa nyt kengät joten sitä ajattelin alkaa ajamaan mutta Onnille ei vielä laiteta kenkiä, eikä hevosenkengistä ole hirveästi iloa jos ei ohjasajaja/taluttaja pysy pystyssä. Pelloillakin kävimme kiertelemässä tutkimassa tilannetta tammoja talutellen ja  viime kesälliset saivat vapaana hillua mukana – seurauksella että molemmat kävivät kokeilemassa kerran peilijäätä bambina, onneksi älysivät olla menemättä toistamisee… eli voi sanoa että ensimmäistä kertaa 10 vuoteen meillä ei ole yhtään mitään paikkaa missä kunnolla liikuttaa hevosia. To-del-la ärsyttävää.

Onnille on kuitenkin varmasti rauhallinen kotiutuminen ollut eduksi koska se on selvästi reagoinut herkkänä otuksena paikanvaihtoon, ensi töikseen sen tuli puuaitatarhasta läpi pariin kertaan ja kerran hyppäsi portin yli, jonka mittasin 130 senttiseksi + ponnistus ylämäkeen 10 cm matalammalta… Karsinassakin alkaa kunnon ralli jos Ransu otetaan edes karsinasta käytävälle, joten hissuksiin on harjoiteltu ettei maailma kaadu vaikka ei kaveri ole vieressä. Ruunat oli alkuun samassa tarhassakin ja Onni jaksoi härkkiä Ransua yhtä soittoa, kunnes reilun viikon päästä Ransulla meni hermot ja pisti Onnin järjestykseen sillä seurauksella että sen jälkeen Onni yritti yltiönöyränä koko ajan roikkua Ransun ahterissa kiinni ”mukana johtajan perässä joka paikkaan” ja Ransulla meni käämit vielä enemmän sillä seurauksella että onnistui ahtamaan Onnin nurkkaan niin että taas tultiin aidasta läpi. Sehän ei käy päinsä että ponit hilluu karkuteillä, joten ruunat erotettiin maailmanrauhan säilyttämiseksi ja laitettiin vierekkäisiin tarhoihin koska näinkään homma ei toiminut. Täytyy sitten kesällä laidunkaudella kun on tyypeillä on muutakin ajateltavaa (syöminen) tehdä uusi yhdistäminen porukkaan, onnistuneen kyllä kunhan tilanne nyt vähän rauhoittui ja Onni kotiutuu niin että voi luottaa myös siihen että pärjää täällä välillä yksinäänkin.

Viime kesäiset on yöksi vieroitettu nyt Nenya isosiskon huomaan ja Nenya sekä Kheled-zaram ilmoitettiin rotunäyttelyyn 11.2. Vielä täytyisi keksiä missä jälkimmäistä eli Mistyä voisi treenata näyttelyä varten täällä peilijään maassa *vihainen emoji*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s